14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

VECKANS TEST

TERO X

 

Du kommer behöva en större karta säger Specialized och det stämmer f*n i mig. Vi skulle även vilja slänga in att du framförallt kommer behöva en mer detaljerad karta för du kan verkligen cykla precis var du vill med Tero X och dessutom få med dig massa packning.

 

Vår nyfikna och testsugna kollega, Jacob besökte förra veckan våra kära kollegor på Specialized Sverige för att få prova den nya el-cykeln Tero X. Vi vill ju såklart veta hur cyklarna är i verkligheten innan vi säljer dom och i det här fallet ska vi erkänna att vi var aningen skeptiska till vad man ska ha en Tero X till men det är just det vi ska berätta för er nu. Grabbarna kom nämligen tillbaka med en helt annan åsikt.

 

Förra året lanserades Tero som också finns att beskåda i butiken och som kanske inte varit en storsäljare hos just oss. Än bör nog tilläggas för vi tror många skulle uppskatta den fast dom vet bara inte om det ännu. Den säljer bra på andra ställen trots allt. Tero är en hardtail och Tero X är en heldämpad historia och det är kort och gott det som skiljer dem båda åt.

 

 

Varför ska man då ha en Tero X?

 

 

 

Ja det kan man ju fråga sig, det finns ju alltid en cykel som passar sig bäst till specifika användningsområden trots allt men varför inte ha en hoj som passar till fler?

 

Tero X är byggd för att passa alla. En lättcyklad bike som funkar i all terräng. Vi tror den är perfekt för de som vill ha en cykel att pendla på men också kunna ha skoj i skogen med. Cykla till jobbet, ta med den upp till fjällstugan och använd den på fjället eller lasta den full med packning och cykla rakt ut i skogen och tälta.

 

Här skiljer sig Tero X en hel del från Levo som är Specialized el-stigcykel. Du kan packa den full av prylar och heller inte bli smutsig för den kommer med skärmar och pakethållare. Det ska tilläggas att det är rejäla skärmar som sitter där dom ska samt pallar att stöka i skogen med. Har du cyklat i skogen förut så vet du hur smutsigt den kan bli men nu slipper du helt enkelt det. Fine, kör man Levo och stökig stig så hör det till att bli skitig men ska man ha en cykel som passar till flera områden och kunna få med sig packning så är kanske inte Levo den mest optimala biken utan då röstar vi starkt för Tero X.

 

Tero X kommer som sagt med skärmar och pakethållare som kan lastas med 20kg och fram finns även möjlighet att fästa ett front rack som ”adventure plate” kan fästas på så du kan få med dig 10kg till. Det sitter även integrerade lampor på cykeln och framlampan bjuder på 600 lumen.

 

Du ska helt enkelt ha en Tero X om du vill ha en rolig och komfortig cykel som du kan göra allt med. Har du funderat på att köpa en el-cykel att pendla med så tycker vi att du ska fundera på om du kanske vill ha en cykel som du även kan ha lite extra roligt med. 

 

 

 

 

Snabbfakta

 

 

 

* Kommer i tre olika modeller, 4.0, 5.0 & 6.0 och som alltid blir allt lite bättre ju högre siffran är.

 

* 4.0 har det mindre batteriet (530Wh) och 2.0E motorn som har 50Nm i drivmoment.

 

* 5.0 har det stora batteriet (710Wh) och 2.0 motorn som har 70Nm i drivmoment.

 

* 6.0 har det stora batteriet (710Wh) och 2.2 motorn som har 90Nm i drivmoment.

 

* Maxlast pakethållare, 20kg och rack 10kg. (Rack ingår ej)

 

* Integrerad belysning (600 lumen i framlampan)

 

* Mullet (29” framhjul & 27,5” bakhjul)

 

* DRY-TECH skärmar (Rejäla grejer)

 

* RockShox dämpare 130/120

 

* Dropper post

 

 

 

Vad tyckte du om hojen Jacob?

 

Mr landsväg himself ger tummen upp och får ta över författarskapet en stund. Bring it Jacob!

Nu blev jag tydligen ”mr landsväg” också. Fair enough för det är ju faktiskt det jag cyklar mest. Det och gravel men ibland händer det allt att jag hamnar på en heldämpad bike också, trot eller ej. Väl medveten om att det är roligt men jag har som alla andra bara 24 timmar på mitt dygn.

 

Nåväl, till saken. Jag var nyligen ute och brände på en Levo och hade fruktansvärt skoj och det är en annan sak. Det är en stigcykel som du verkligen kan krossa i terrängen med men jag vill påstå att Tero X kommer hyfsat nära Levo trots allt. Såklart är det inte samma sak men det är heller inte tanken. Ska man ut och köra stök och that´s it med sin e-bike så vill du nog ha en Levo men vill du kunna göra lite allt möjligt på den så kommer Tero X räcka väldigt långt samt vara en mer lämplig cykel när du inte är i skogen och stökar.

 

Det är klart Tero X kan vara trevlig på en grusväg, det räcker ju att se den på bild så förstår man att det kommer vara komfort deluxe så jag körde rakt ut i skogen för att verkligen testa den. Jag blev glatt överraskad ärligt talat.

 

Iklädd vita MTB braxer dunkade jag över stock och sten utan problem. Jag vill lägga till att jag inte är världmästare när det kommer till den här typen av cykling men jag hade inga problem alls att ta mig fram. Som ett plus i kanten kom jag tillbaka med rena brallor. Otroligt!

 

Jag tror det här kommer vara biken du hyr när du ska ta dig runt i alperna till 100% eller är du en person som gillar att ta dig till avlägsna platser på ett enkelt och smidigt sätt så är det här biken för dig.

 

Jag avslutar med följande ord.

Grym lastmöjlighet, sjuk komfort, rolig i terräng, stabil och väldigt lättcyklad, bra skärmar som håller dig ren, nice med integrerade lampor och en dropper som du gärna använder när du ska ha skoj skoj på riktigt. Allsidig bike som garanterat kommer få dig att se massa nytt i en skog du besökt 1000 gånger tidigare. Köp ny karta och en Tero X så kommer du få skoj på samma cykel som du cyklar till jobbet med.

 

 

 

Vill du veta mer om Tero X så tveka inte på att höra av dig så kan vi berätta mer!

  • Gunmetal / White Mountains
  • Silver Dust / Smoke
TERO X 4.0 29
53 000 kr
KAMPANJ
TERO X 5.0 29
54 990 kr
(63 000 kr)
TERO X 6.0 29
78 000 kr
  • Oak Green Metallic / Smoke
  • White Mountains / Gunmetal
KAMPANJ
TERO 3.0
30 999 kr
(38 000 kr)
  • Black / Black
  • Redwood / Black
KAMPANJ
TERO 4.0 ST EQ
46 000 kr
(46 300 kr)
Finns i flera varianter
KAMPANJ
AMBUSH 2
från 899 kr
(1 900 kr)

TIDIGARE TESTER

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan