14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

VECKANS TEST

NEOPRENE TALL SHOE COVERS

När doften av våtdräkt når dina sinnen och minnen till vattenskidsklubben eller scuba divingkursen kommer till dig när man tar på sig skoöverdragen vet man att det kan bli en blöt ride men vad gör det om man har rätt utrustning? 

 

Vintern har tagit ett rejält grepp över vårt avlånga land och här i Stockholm var det en riktigt kylig morgon med temperaturer ner mot -15C och då passar vi såklart på att testa vad som fungerarar bäst för att hålla sig varm i sadeln. 

Vi tror att de allra flesta har störst problem med kalla händer och fötter när kylan tränger sig på och därför har vi den här veckan provat Specialized senaste skoöverdrag "Neoprene tall shoe covers". Neoprene överdragen finns även i en lägre höjd samt som tåöverdrag men vi vill slå ett slag för de högre som går ända upp till knäna. 

 

"Varför frysa i onödan?" är såklart grundfrågan och just att de når ända upp till knäna gör stor skillnad. Har du inga skärmar på cykeln är du garanterat bevandrad i problemet med kalla fötter och ben när marken är blöt. Har du skärmar har du tagit första steget mot varmare fötter men det finns en risk att det inte hjälper hela vägen med tanke på fartvind, väta och vad det nu skulle kunna vara som kyler ner dina fötter/ben trots skärmar. 

Grundproblemet är allt som oftast stänket upp på dina fötter/ben och med hjälp av jordens dragningskraft så har det även en förmåga att rinna ner längs benen och ner i skorna vilket i förlängningen leder till blöta och kalla fötter. Det höga skoöverdraget i neoprene motverkar just detta fantastiskt bra. Materialet i sig är kort och gott som en våtdräkt vilket värmer otroligt bra. Kan du dessutom bibehålla värmen i hela underbenet så kommer du hålla dig varm längre. 

Idag visade termometern -10C när Jacob hoppade på vintercykeln iförd sina sommarskor och Neoprene tall shoe covers samt ett par "merino deep winter" strumpor. Turen blev en timme lång och han hade varma fötter när han kom till jobbet. 

 

- "Frågar ni mig så förstår jag inte varför inte alla har såna här. -10C och sommarskor. Det säger väl allt", ropar Jacob med airpodsen i öronen och med ett stort leende på läpparna när han kliver in genom dörren. Jacob har använt skoöverdragen under hela hösten när han kört grus i alla typer av väder och är oerhört nöjd. 

- Jag har alltid haft problem med kalla fötter och har använt skoöverdrag i hela min cykelkarriär. Har nog provat de flesta men nu har jag äntligen hittat något som verkligen fungerar. Dels att de håller värmen sjukt bra men också att man slipper tänka på att bli blöt eller smutsig. Man kör järnet i lera och efteråt tar jag bara vattenslangen och spolar av mig själv. Love it! 

 

 

Vill man helt enkelt inte ha skärmar så är det här din räddning eller vill du helt enkelt bara ha varma fötter så kan vi med gott samvete rekommendera Neoprene tall shoe covers. 

//SCS Stockholm

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan