14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

Specialized Retül bikefit

Specialized Retül bikefit är just nu det mest avancerande och framgångsrika bikefit systemet på marknaden.

En bikefit är något som gynnar alla cyklister oavsett nivå. Det är lika obekvämt med domningar i händerna för den som cyklar till jobbet som för den som ligger mitt i en proffsklunga.

Vi på Specialized concept store har jobbat med bikefit i över tio år, vi har därför väldigt mycket kunskap och erfarenhet inom området.

Vi utför bikefit på alla typer av cyklar, landsvägscyklar, triathlon, TT och mountainbike.

"Cykling som är så skonsamt mot kroppen" Varför behöver man göra en bikefit? 

När man cyklar med normal belastning så håller man ungefär 90 i kadens. Det innebär att man utför 90 pedalvarv i minuten. Cyklar man en timme om dagen innebär det 5400 pedalvarv om dagen. Om du då inte sitter rätt på din cykel och därför gör en något felaktig rörelse med till exempel ditt knä så blir det inte mindre än 5400 felaktiga knärörelser per timme. Sådant sliter på kroppen och kommer med stor sannolikhet orsaka smärtande skador i längden.

Det kan också vara så att du inte upplever något obehag alls när du cyklar, men att du med hjälp av en bikefit skulle kunna få en mer optimal sittställning och på så sätt få ut mer kraft i varje tramptag. 
Kanske du som triatlet har problem med kramp i vaderna vid löpningen? en bikefit skulle kunna vara lösningen på ditt problem.

Så här går en bikefit till:

Vi börjar med att prata om vem du är som cyklist, och om du upplever några problem under din cykling.

Sen gör vi en undersökning av din kropp och de kontaktytor som man har med sin cykel. Vi kollar bland annat på fötter och knän. Vi utför även några rörlighets tester. Vi kollar också efter olika asymmetrier på din kropp som kan påverka din cykling, en sådan skulle kunna vara skillnad i benlängd. När vi vet vilka förutsättningar din kropp har så kan vi börja jobba med din sittposition.

Det gör vi på en stationär Retül fit bike. Med den kan vi ändra alla olika kontaktpunkter medan du cyklar. Vi kommer att sätta 8 olika sensorer på dig som läses av digitalt, på så sätt vi kan se exakt vad som händer med kroppens olika vinklar när vi gör ändringar på kontaktpunkterna.

När vi hittat en position på Retül cykeln som vi är nöjda med så kommer vi att föra över de måtten till din riktiga cykel. Nu sitter du perfekt och är redo för att ge dig ut på vägarna, eller stigarna.

Du får hela bikefit rapporten utskriven på papper eller mailad till dig. Den Kan vara värdefull och bra att ha den dag du väljer att byta cykel.

Det är fullt möjligt att det kan kännas lite ovant första turerna efter din Bikefit. Kroppen kan behöva några pass innan den har vant sig vid en ny sittposition. 

Skulle det var så att det efter några rundor inte känns helt perfekt, så ingår det ett återbesök då vi kikar på vad det skulle kunna bero på.

En bikefit tar ungefär 3-4 timmar. Ofta så behöver det bytas en del komponenter på cykeln, tex sadel, styrstam och andra kontakpunkter. Visst mekaniskt arbete ingår i bikefitten. Vid större ingrepp så som wirebyten och kapning av gaffelrör så tillkommer vanliga verkstadspriser.

Boka en Bikefit hos oss

Pris:

Bikefit på Landsvägscykel eller mountainbike 2500kr

Bikefit på TT eller Triathloncykel  3000kr

Maila oss HÄR för att boka en tid!

Eller ring oss HÄR för att boka en tid, eller på 08 554 444 40

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan