14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

VECKANS TEST

EVADE 3

Aerokrukan Evade har blivit ännu snabbare, mer ventilerad och passar fler. 

Vi ville bilda vår egen uppfattning i frågan och satte på vår ambassadör Sebastian Frizzo en kruka när han drog till Gran Canaria förra veckan.

Sebbe säger så här efter en vecka i sol och värme med nya Evade 3 på huvudet.

 

”Testade Evade 3 under tuffa förhållanden och måste säga att den överträffade mina högt ställda förväntningar.

Snabb, sval och skön. Trodde hjälmen skulle vara varmare men den kändes riktigt bra, även i långa och varma klättringar. Snabbaste hjälmen i klungan”?

 

Du har helt rätt Sebbe, det är den snabbaste hjälmen i klungan. Trots att man ökat ventilationen med 10% och ökat komforten så har man ändå lyckats göra den ännu snabbare.

Nu undrar ni såklart hur i hela friden Sebbe kan veta att Evade 3 är så snabb och det är såklart svårt för honom att veta men en känsla kan räcka långt. Låt oss däremot styrka Sebbes känsla med lite fakta här nedanför.

Aerohjälmar har alltid fått kompromissa med ventilation och vikt men det verkar helt enkelt som att Specialized hittat en möjlighet att slippa de problemen vilket är riktigt kul, ingen vill ju ha extra motstånd, vikt eller svettas i onödan trots allt.

Vad är hemligheten undrar ni såklart.

Specialized har som vanligt testat sig fram i sin vindtunnel (under en fyra års period) och utvecklat det dom kallar för en ”rear diffuser” som minimerar motstånd samt ökar ventilationen. Diffusern gör så att luften släpper lättare baktill i stället för att fortsätta nedåt och bilda turbulens samt genom att släppa igenom mer luft genom hjälmen (större ventilationshål).

Vad gäller passform så är det värt att nämna att Sebbe inte kunde ha den förra Evaden pga att den var för smal men Evade 3 satt perfekt.

Evade 3 kommer självklart med Tri-fix (justerbara spännen) som man dessutom har gjort smalare för att minimera skav under hakan.

Sitter hjälmen för högt upp kan du givetvis justera det med hjälp av ”occipital base adjustment” så den kommer längre ned på huvudet och sitter mer bekvämt.

Det är trots allt en hjälm vi pratar om så vi ska inte glömma bort själva huvudsyftet i allt snack om aerodynamik, vikt och ventilation. Safety first är sen gammalt och självklart kommer Evade 3 med Mips och mer bestämt med ”Mips Air node” som är Mips lättaste system.

Evade 3 är även Angi ready så du kan bli hittad i diket om olyckan är framme. Märk väl, ”Angi READY”, du behöver alltså köpa till själva Angin för den ingår inte.

 

Vi här i butiken tycker det är en riktigt komplett hjälm som är både snabb och luftig. Framifrån ser den riktigt slimmad ut. Ser man den från sidan är den ganska lång som ni kan se på bilderna. Vi snackar trots allt om en aeorhjälm så längden har sin fördel. 

Riktigt snygg och snabb tycker vi och kan varmt rekommendera den. Den finns också i team replica färger om man vill se extra snabb ut. Välj bland Bora, Quickstep, SD Worx och Total direct energies.

Har ni frågor om hjälmen får ni hemskt gärna höra av er eller komma förbi och prova.

//SCS Stockholm

 

Storleksguide

Small  51 – 56cm

Medium  55 – 59cm

Large 58 – 62cm

 

Finns i flera varianter S-WORKS EVADE 3
3 600 kr
Finns i flera varianter S-WORKS PREVAIL 3
3 600 kr
KAMPANJ
SWORKS EVADE II
2 499 kr
(3 399 kr)

TIDIGARE TESTER

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan