14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Utrustning  ›  Hjälmar  ›  Landsvägshjälmar  ›  SWORKS EVADE II

SWORKS EVADE II

-26%
SWORKS EVADE II
SWORKS EVADE IISWORKS EVADE II

Hjälmar har länge omfattats av en outtalad regel – att du bara kan välja två av följande egenskaper: låg vikt, bra ventilation och effektiv aerodynamik. Men vi gillar som bekant inte att spela efter reglerna. Istället gillar vi att vända upp och ner på gamla traditioner och skapa produkter som ingen någonsin kunnat drömma om. Nya S-Works Evade är ett tydligt resultat av detta. Det finns helt enkelt ingen snabbare landsvägshjälm på marknaden.

Vår nya kraschsensor ANGi gör att dina nära och kära kan känna sig lugna när du är ute och cyklar. När den kopplas upp mot appen via iOS eller Android kommer sensorn att känna av om du kraschar och skicka ett sms till de kontakter du har förvalt i din telefon. Appen kommunicerar även med STRAVA® och levererar GPS-baserad aktivitetsspårning. ANGi säljs sepparat och kan monteras på hjälmen.

Tillsammans med forskarna på MIPS har vi tagit fram MIPS SL – en ny, superlätt och extremt bekväm version av MIPS, som finns exklusivt på Specializeds hjälmar. MIPS SL innebär att vi har integrerat MIPS-teknologin i hjälmens egen vaddering. Detta minimalistiska rotationsskikt rör sig 10-15 millimeter i alla riktningar, och ger exakt samma skydd som andra modeller av MIPS, fast med en helt ny nivå av både viktbesparing och komfort.

Med utgångspunkt i den aerodynamiska utvecklingen flyttade vi bokstavligen in i vår Win Tunnel när det var dags att skapa Evade. Att ha en egen vindtunnel är en förutsättning för utveckling av aeroprodukter i framkant. Och det var här som vi noggrant analyserade varje aspekt av hjälmens prestanda, i kombination med lika mycket testande i verkliga förhållanden – för att verkligen säkerställa att vi vänt på varje sten i vår jakt på den optimala hjälmen. Och flera års utveckling gav resultat – det här är den snabbaste landsvägshjälmen vi någonsin har testat.

Vi har inte bara lyft bort flera gram – vi gjorde det dessutom utan tumma på säkerheten. Faktum är att vi bytte ut konstruktionen till förmån för vår Energy Optimized Multi-Density EPS som optimerar materialet beroende på var det sitter i hjälmen. Och när det gäller ventilationen gör det fria luftflödet att hjälmen är svalare än någonsin, samtidigt som det innebär ett lägre luftmotstånd. Ventilationen och aerodynamiken optimerades alltså tillsammans i vår Win Tunnel och blev därmed den bästa kombinationen på marknaden. Nu har de externa ventilationshålen och interna kanalerna optimerats ytterligare för maximalt luftflöde med ännu bättre kyleffekt. Resultatet? Nya Evade är lika sval som om du skulle cykla helt utan hjälm. Det gör den till den bäst ventilerade aerohjälmen på marknaden idag.

Allt detta arbete har lett till att Evade sparar 50 sekunder på 40 kilometer jämfört med en traditionell landsvägshjälm. På samma sträcka är den ungefär sex sekunder snabbare än förra upplagan av Evade. Det innebär att den inte bara är lika sval som om du skulle cykla utan hjälm – den är också lika snabb. Inom segmentet landsvägshjälmar finns det faktiskt inget som kan matcha nya Evade.

Men en snabb hjälm är ju helt värdelös om den inte sitter riktigt bra. Därför har nya S-Works Evade alla de funktioner som du förväntar dig hos en premiumhjälm, som vårt passformssystem Mindset HairPort 2 med mikrojusteringar, vårt innerfoder som inte töjer sig, samt det nya ögonbrynskyddet Gutter Action som hindrar svetten från att rinna ner i ögonen. Slutligen har vi adderat ett nytt magnetspänne, som gör det enkelt att stänga och öppna hjälmen med bara en hand.

 

  • New MIPS SL is the lightest, most ventilated MIPS protection to date and is exclusively available on Specialized helmets.
  • Through extensive Win Tunnel development, the Evade is the fastest road helmet we've tested.
  • 4th Dimension Cooling System with deep internal channels, large vents, and aligned exhaust ports make it the best combination of aerodynamics and ventilation.
  • Patented Energy Optimized Multi-Density EPS construction helps to manage impact energy.
  • Patented Aramid-Reinforced Skeleton provides internal EPS support to help manage impact energy.
  • Ultra-light Mindset HairPort II micro-dial fit system with height adjustability for the perfect fit.
  • Gutter Action brow pad design for increased comfort and sweat management.
  • Thin, soft, and lightweight 4X DryLite webbing won’t stretch out with sweat or water.
  • This helmet is ANGi ready, with a fit system mount designed for easy integration with our ANGi crash sensor.
  • Our available aftermarket ANGi sensor gives you and your loved ones peace of mind like never before. When combined with our Specialized Ride app, the ANGi sensor will evaluate the forces acting on the helmet in the event of an accident and, if necessary, send a text message to your specified contacts with your location.

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-60720-1022
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:Hyper Green
Storlek:small

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan