Stäng
14 dagars öppet köp Fri frakt över 500 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

Nu är nya Specialized Stumpjumper EVO här

Allt du behvöver veta om den helt nya 2021 Specialized Stumpjumper EVO hittar du hos Specialized concept store i Stockholm!

Specialized har haft ett hektiskt år där nylanseringarna löst av varandra. Trots rådande situation i världen så fortsätter nyheterna att rulla in i butiken. Nu står helt nya Stumpjumper EVO på tur.

Vi måste ibland påminna oss om att vi lever i en gyllene era för mtb. Vi har tillgång till fler stigar än någonsin, byggda med mångsidighet i åtanke, cyklister utvecklas konstant och klarar av det som tidigare var omöjligt, och nu har Stumpjumper EVO utvecklats till att möta kraven från moderna cyklister. En cykel som levererar oändlig kontroll, som är otroligt kapabel, men samtidgt mångsidig och oväntad klätterförmåga. Den tar sig an all terräng, från det stökigaste du kan hitta till det snabbaste och flowigaste, till stora hopp. Den ger dig en position för att fortsätta utvecklas. För när stenar flyger runtom dig kommer du fortsätta att känna dig lugn.

 

KAPABEL OCH STABIL

Tillgänglig i sex stilspecifika storlekar. Stumpjumper EVO sätter ribban för progressiv trail-geometri, som levererar utförsegenskaper som tidigare aldrig skådats i en 150mm stigcykel med samtidigt kvicka klätteregenskaper. Hur frågar du dig? En generös cockpit ger dig välbehövligt utrymme för att centrera dig mellan hjulen, optimerar grepp och ger dig kontroll i kurvorna. Lågt vevhus, flack gaffelvinkel och reducerad offsett på framgaffeln håller saker och ting stabilt när det blir stökigt, men ger dig samtidigt friheten att braka in i kurvor, flyta igenom dem eller sätta den perfekta insidan av kurvan. En brantare sadelrörsvinkel optimerar kraftöverföring och håller din vikt framåt när du klättrar. De korta kedjestagen ser till att du har kul, och gör cykeln manövererbar och kvick.

KAMPANJ
STUMPJUMPER EVO COMP
44 999 kr
(53 999 kr)

EVO's 160mm framgaffel och 150mm bakdämpning ger dig en bottenlös känsla över stora hopp och dropp,
vibrationskontroll och kinematik som gör att du inte fastnar över större hinder. Samtidigt trampar den så responsivt och klättrar som en bergsget. Nyckeln här är Rx Tune, receptet för hastighet. Vårt team av ingenjörer utvecklade i detalj varje aspekt av EVO's dämpning till en optimal enhet. Chassi, hjulbana, dämparbana, unika shim stacks, oljans viscositet - fram och bakdämparna har båda gått igenom en
mängd stadier av prototyper för att leverera en optimerad och balanserad upplevelse, som gör att du snabbt kommer in i din zone och har total kontroll.

Mullet är här för att stanna. Inte frisyren, den håller vi oss gärna långt ifrån. Vi pratar om ett 27.5 bakhjul och 29 framtill. Det större framhjulet förser dig med grepp och stabilitet, samtidigt som ett mindre bakhjul gör upplevelsen livlig och kvick samtidigt som det ger cyklister mer utrymme att röra sig över bakdelen. Vi använder en aftermarket dämparlänk för att åstadkomma denna mulletkonfiguration på EVO, för att behålla geometrin och dämparkinematiken, för att du ska känna dig hemma och redo för mer shred.

För att hålla din tyngdpunkt låg och behålla stabiliteten
är EVO's vevhus alltid lågt. Men nu kan du finjustera
vevhusets höjd med 7mm genom att justera Horst
länkagets flip chip.

 

SWAT luckan på Stumpjumper EVO är ett mästerverk i
kolfiberkonstruktion. En enkel öppning av flaskhållaren låter
dig komma åt ett utrymme i nedre ramröret. Det är nu 15%
större än tidigare, tillräckligt stort för en halvliter vatten som
är inkluderad. Och en slang och en regnjacka. Eller varför
inte en falukorv. Eftersom vi kan anpassa kolfiberbitarna att
passa perfekt kan vi också designa enkel åtkomst till SWAT
utrymmet, utan att kompromissa på styvhet eller vikt.

 

Stumpjumper EVO kommer redo med den
mångsidiga Eliminator/Butcher däck-kombon.
Eliminator bak ger dig vår T7 compound som
både ger dig hållbarhet och en exakt känsla till
det här aggressiva däcket som fortfarande är
snabbrullande. Framtill hittar du Butcher i vår
supergreppiga T9 compound som ger dig
ordentligt med grepp, perfekt returdämpning
för kontroll.

Nu för tiden kan vi skapa otroligt styva ramar, men det visade sig att det inte är det mest optimala. Det avancerade händer när vi designar följsamhet i ramen. Vi kallar EVO's ram för en Sidoarmskonstruktion. Det assymetriska staget som kopplar samman dämparen mellan toppröret och sadelröret är en integrerad del av ramen, minskar vridkrafter och låter oss leverera en väldigt specifik känsla som gör hela ramen till en
enhet. Sidoarmskonstruktionen levererar inte bara en fantastisk cykelupplevelse, den gör det samtidigt som den använder lite material och resulterar i en stark men samtidigt livlig och lätt ram.

Rider-First Engineered processen levererar en optimal balans mellan styvhet, vikt och cykelupplevelse över alla storlekar, för att säkerställa att alla får samma ultimata stigupplevelse, oavsett storlek. Det här uppnås genom en stor mängd insamlad data av krafter som går genom varje del av ramen, i varje storlek, för att sedan göra unika layups som ger dig en ram redo att kasta dig in i den gyllene eran av mountainbiking.

Kontakta oss vid frågor om Nya Specialized Stumpjumper EVO

Den nya Specialized Stumpjumper EVO kommer I fyra modeller Comp, Expert, Pro och S-Works. Det finns även S-Works ramset.

Vi jobbar hårt med att kunna erbjuda tillgänligt sortiment så fort som möjligt. Inom snar framtid kommer sortimentet att finnas här.

Kontakta oss på valfritt sätt vid frågor.

Maila oss HÄR

Ring oss HÄR  eller på 08 554 444 40

 

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med Klarna kan du välja att dela upp din betalning i upp till 24 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan