14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

Specialized Stumpjumper EVO

Allt du behvöver veta om Specialized Stumpjumper EVO hittar du hos Specialized concept store i Stockholm!

Vi måste ibland påminna oss om att vi lever i en gyllene era för mtb. Vi har tillgång till fler stigar än någonsin, byggda med mångsidighet i åtanke, cyklister utvecklas konstant och klarar av det som tidigare var omöjligt, och nu har Stumpjumper EVO utvecklats till att möta kraven från moderna cyklister. En cykel som levererar oändlig kontroll, som är otroligt kapabel, men samtidgt mångsidig och oväntad klätterförmåga. Den tar sig an all terräng, från det stökigaste du kan hitta till det snabbaste och flowigaste, till stora hopp. Den ger dig en position för att fortsätta utvecklas. För när stenar flyger runtom dig kommer du fortsätta att känna dig lugn.

 

KAPABEL OCH STABIL

Tillgänglig i sex stilspecifika storlekar. Stumpjumper EVO sätter ribban för progressiv trail-geometri, som levererar utförsegenskaper som tidigare aldrig skådats i en 150mm stigcykel med samtidigt kvicka klätteregenskaper. Hur frågar du dig? En generös cockpit ger dig välbehövligt utrymme för att centrera dig mellan hjulen, optimerar grepp och ger dig kontroll i kurvorna. Lågt vevhus, flack gaffelvinkel och reducerad offsett på framgaffeln håller saker och ting stabilt när det blir stökigt, men ger dig samtidigt friheten att braka in i kurvor, flyta igenom dem eller sätta den perfekta insidan av kurvan. En brantare sadelrörsvinkel optimerar kraftöverföring och håller din vikt framåt när du klättrar. De korta kedjestagen ser till att du har kul, och gör cykeln manövererbar och kvick.

KAMPANJ
STUMPJUMPER EVO COMP
44 990 kr
(66 000 kr)
KAMPANJ
STUMPJUMPER EVO EXPERT
58 990 kr
(85 000 kr)
KAMPANJ
STUMPJUMPER EVO PRO
69 990 kr
(109 000 kr)
KAMPANJ
STUMPJUMPER EVO FRM
34 990 kr
(35 000 kr)

EVO-DÄMPNING

EVO's 160mm framgaffel och 150mm bakdämpning ger dig en bottenlös känsla över stora hopp och dropp,
vibrationskontroll och kinematik som gör att du inte fastnar över större hinder. Samtidigt trampar den så responsivt och klättrar som en bergsget. Nyckeln här är Rx Tune, receptet för hastighet. Vårt team av ingenjörer utvecklade i detalj varje aspekt av EVO's dämpning till en optimal enhet. Chassi, hjulbana, dämparbana, unika shim stacks, oljans viscositet - fram och bakdämparna har båda gått igenom en
mängd stadier av prototyper för att leverera en optimerad och balanserad upplevelse, som gör att du snabbt kommer in i din zone och har total kontroll.

DAGS FÖR MULLET?

Mullet är här för att stanna. Inte frisyren, den håller vi oss gärna långt ifrån. Vi pratar om ett 27.5 bakhjul och 29 framtill. Det större framhjulet förser dig med grepp och stabilitet, samtidigt som ett mindre bakhjul gör upplevelsen livlig och kvick samtidigt som det ger cyklister mer utrymme att röra sig över bakdelen. Vi använder en aftermarket dämparlänk för att åstadkomma denna mulletkonfiguration på EVO, för att behålla geometrin och dämparkinematiken, för att du ska känna dig hemma och redo för mer shred.

 

 

Hur lågt kan du gå?

För att hålla din tyngdpunkt låg och därmed hålla stabiliteten hög är EVO:s vevhus alltid lågt. Men nu kan du finjustera vevhushöjden med 7 mm genom att vända på FlipChippet i Horst-länken.

 

 

 

 

 

 

 

Få in rätt vinkel

Gaffelrörsvinkeln kan justeras mellan 63 och 65,5 grader genom en unik övre styrlagerkopp med tre inställningar. Så oavsett om du cyklar mycket brant och snabbt, tekniskt och långsamt eller något där i mellan, så kan du ställa in din EVO på bara någon minut ute på stigen för att matcha förutsättningarna där. Den ovala nedre styrlagerskoppen passar perfekt med lagret i alla tre lägen.

 

 

Nu för tiden kan vi skapa otroligt styva ramar, men det visade sig att det inte är det mest optimala. Det avancerade händer när vi designar följsamhet i ramen. Vi kallar EVO's ram för en Sidoarmskonstruktion. Det assymetriska staget som kopplar samman dämparen mellan toppröret och sadelröret är en integrerad del av ramen, minskar vridkrafter och låter oss leverera en väldigt specifik känsla som gör hela ramen till en
enhet. Sidoarmskonstruktionen levererar inte bara en fantastisk cykelupplevelse, den gör det samtidigt som den använder lite material och resulterar i en stark men samtidigt livlig och lätt ram.

Rider-First Engineered processen levererar en optimal balans mellan styvhet, vikt och cykelupplevelse över alla storlekar, för att säkerställa att alla får samma ultimata stigupplevelse, oavsett storlek. Det här uppnås genom en stor mängd insamlad data av krafter som går genom varje del av ramen, i varje storlek, för att sedan göra unika layups som ger dig en ram redo att kasta dig in i den gyllene eran av mountainbiking.

Kontakta oss vid frågor om Nya Specialized Stumpjumper EVO

Den nya Specialized Stumpjumper EVO kommer I fyra modeller Comp, Expert, Pro och S-Works. Det finns även S-Works ramset.

Vi jobbar hårt med att kunna erbjuda tillgänligt sortiment så fort som möjligt. Inom snar framtid kommer sortimentet att finnas här.

Kontakta oss på valfritt sätt vid frågor.

Maila oss HÄR

Ring oss HÄR  eller på 08 554 444 40

 

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan