14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

ÄNTLIGEN LANDSVÄGSRESA

Äntligen är det dags för oss på SCS att erbjuda en landsvägsresa till solen! 21-28 Janurai sticker vi ner. Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Vi har som ni kanske redan vet tidigare åkt till Madeira, samt även andra resmål för MTB-resor vilket har varit oerhört lyckat och uppskattat men vi har än så länge inte anordnat någon landsvägsresa. Nu har vi nya kollegor här i butiken som brinner för just bockstyren och asfalt samt är riktigt bra på detta. Detta öppnar upp våra möjligheter kring just landsvägsresor enormt, så nu kör vi. Gran Canaria, here we come.

Jacob Wihk och Oskar Djärv som båda tävlar för Ryska Posten Racing Team jobbar numera hos oss och är dunderladdade på att få visa er hela ön. 

GRAN CANARIA

Under de vintrigaste månaderna på året får man leta ordentligt efter bra cykling i kort-kort. Varje gång man försöker sig på konststycket att hitta något nytt ställe så landar man alltid i att just Gran Canaria är det bästa alternativet så här års. Varför?

Helt enkelt för att det är kortast resa från Sverige för att slippa arm- och benvärmare i januari, ön har fantastiska vägar i bergen, inte för mycket biltrafik, alltid sol och en fantastisk cykelkultur. Ön kryllar nämligen av cyklister under vinterhalvåret. Alla får plats, både glada motionärer och elitcyklister. Till och med World Tour-lagen kan köra om dig i bergen.

Ön har en area på 1560 kvadratkilometer vilket kan bjuda på en cirka 300 km lång cykeltur om man väljer att cykla runt hela ön någon dag. Högsta punkten på ön (med landsvägscykel), Pico De Las Nieves, ligger 1950 meter över havet och om vädret tillåter kan man få sig en otrolig utsikt över de andra Kanarieöarna.

Ön bjuder på många serpentiner och stigningar och den mest kända är kanske VOT - Valley of Tears - stigningen som får anses som den tuffaste på hela ön, med partier som verkligen sätter dina klättringsben på prov. En HC-klättring som mäter 11,9 km med en medelstigning på 7,9 % och en maxlutning på 20,5 % kan vi lova att det känns i benen. Vi kan även passa på att tipsa om att du väljer din utväxling med omsorg innan du packar ner cykeln inför avfärd.

På Gran Canaria kan man kort och gott verkligen få njuta av att cykla ordentligt en vecka, jobba på cykelbrännan samt träffa massor av nya cykelvänner från hela världen. Vill du få många timmar i sadeln tidigt på året samt ta en paus från slask och Zwift? Då är det här resan för dig.

GRUNDIDÉ

Vi kommer att få 6 heldagar på ön. Dessa dagar tänkte vi försöka cykla så mycket som möjligt, utan att bränna ut oss såklart. Vi vill visa er ön helt enkelt. För att kunna uppleva ön med oss behöver du vara en rutinerad cyklist, som orkar med ganska många timmar i sadeln under en dag. Vi kör tillsammans och ”fart efter kamrat” men med inslag av ”fri fart” under vissa utvalda segment. En typisk dag skulle kunna vara att vi efter en stärkande frukostbuffé trampar ut tillsammans och njuter av de härliga bergen, med serpentiner både uppför och utför, samt tar en fika eller lunch mitt på dagen innan vi rullar hemåt och avrundar dagen med ett dopp i poolen, middagsbuffé och gött häng.

Är du osäker på om denna resa är rätt nivå för dig eller har andra frågor kring detta äventyr? Hör av dig till oss så rätar vi ut alla frågetecken.

BRA ATT HA MED SIG

 • Ett glatt humör och en utvilad kropp
 • Hjälm
 • En hel landsvägscykel med fräscha däck, redo för berg (stor kassett är ett tips)
 • Punkteringskit, extra slangar och reservdäck
 • Extra växelöra
 • Cykelkläder för sommarväder
 • Armvärmare, vindjacka och långfingrade handskar (toppen kan bjuda på kallt väder och fartvinden kyler ordentligt på den långa vägen ner till värmen)
 • Solskyddskräm/Hawaiian Tropic (alla är vi olika)

BRA ATT VETA

Det finns cykelbutiker samt uthyrning på ön så om oturen är framme hittar vi en lösning. Något som alltid är bra att ha med sig på resa är ett växelöra för just en sådan liten sak kan vara något som inte går att få tag på om man har otur. Jacob & Oskar kommer lägga en plan för veckan som vi självklart går igenom och diskuterar med er alla första kvällen. Vi stämmer även av vad var och en av er känner för planen.

Allt kan hända en vecka i bergen och vi är alltid beredda på att justera planeringen för att det ska passa alla så bra som möjligt. Är några av er slitna någon dag kanske vi helt enkelt delar upp oss i två grupper. Målet är givetvis att alla ska må bra och få ut så mycket som möjligt av resan.

 • Datum: lördag till lördag, 21-28 januari 2022
 • Flyg erbjuds från Stockholm (Arlanda), Göteborg (Landvetter), Köpenamn (Kastrup)

BOENDE

Vi kommer bo riktigt bra under veckan, vilket ger oss maximal återhämtning och bra häng på kvällarna. Lopesan Baobab Resort är namnet på vårt femstjärniga hotell, det är beläget mitt i Maspalomas med nära till havet, lite shopping och restaurang samt Jacobs och Oskars favoritglassbar. I priset ingår halvpension så både frukost och middag äter vi på hotellet.

I PRISET INGÅR

Från 14 998 kr.

 • Flyg tur/retur inkl skatter, avgifter och 1 incheckat bagage
 • Mat på flyget
 • Del i dubbelrum
 • Halvpension
 • Transfer (Cykeltransfer tillkommer, 1100 kr)

BOKA HÄR

https://www.apollo.se/resor/traningsresor/traningskalender/landsvagsresa-med-specilized-concept-store?refresh=true

 

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan