14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

Roubaix SL8

Låt oss få presentera Roubaix SL 8 - Smother is faster.

Nu är den äntligen här, helt nya Specialized Roubaix SL8.

Vi skapade kategorin för komfortracer för 20 år sedan och bevisade att ergonomi gör skillnad för prestandan. Här har vi nya Roubaix SL8 med Future Shock 3.0 som är ännu lättare, snabbare och smidigare än någon av våra tidigare komfortracercyklar och den har skapats för att du ska kunna leva upp till din fulla kapacitet. Även över terräng som Paris-Roubaix, ”helvetet i norr” får du en himmelsk körupplevelse på den här cykeln.

  • MORNING MIST/SMOKE
  • RUSTED RED/OBSIDIAN
ROUBAIX SL8
36 000 kr
  • METTALIC DEEP LAKE/WHITE SAGE METALLIC
  • RED GHOST PEARL OVER DUNE WHITE/METALLIC OBSIDIAN
ROUBAIX SL8 COMP
61 000 kr
  • CARBON/LIQUID SILVER
  • DOVE GREY/CHAMELEON LAPIS
ROUBAIX SL8 EXPERT
82 000 kr
Finns i flera varianter ROUBAIX SL8 SPORT 105
44 000 kr
ROUBAIX SL8 PRO
113 000 kr

53% reducering av islagskrafter

Nu blir det tekniskt. Vårt Ride Science-team undersökte vad en smidig och jämn tur verkligen innebär och använde avancerad telemetriutrustning på Roubaix, som testades både i labbet och verkliga världen. I labbet kan vi testa statiskt och använda vikter för att förstå den precisa mängden av och riktningen på sadelstolpens rörelse.

Ute på vägarna använde vi accelerometrar och strängpotentiometrar. Våra testcyklister kan utmana cykeln över olika underlag. Satidigt samlar Ride Science-teamet in otroligt precisa data som registrerar positionsavvikanden i hjulet jämfört med i sadeln och styret, samt hur ofta det händer. Det är ett mycket bra sätt för oss att sätta våra mål innan vi börjar att arbeta och även för att bekräfta och
utvärdera hur väl våra lösningar fungerar. Det är även ett neutralt sätt att testa våra lösningar gentemot konkurrenterna.

Den 53-procentiga minskningen av initiala stötar bekräftades genom att jämföra nya Roubaix SL8 med ett par av de bästa racercyklarna i klassen. Telemetriutrustning användes för att spåra stötar mot hjulet och styret för varje cykel och varje cykel kördes över en serie gupp (22 mm) i 32 km/h flera gånger för att simulera typiska ytor med grov asfalt och potthål. Effekten kan uttryckas i G-kraft, och visas här med hur hög stapeln är. Medan den bästa konkurrenten har en hög stapel vid islaget, med ett initialt islag på 24 G, har Roubaix med Future Shock en lägre stapel, där bara 10 G känns i styret. Men, allt cyklisten känner är att det känns jämnare, smidigare, snabbare och bekvämare, vilket är det som är hela poängen.

 

"Det känns verkligen som en av de renblodiga
racercyklarna, bara med en ny dimension av
komfrot och dämpning. Du bara flyter. Jag skulle
lätt kunna sitta åtta timmar på den här
cykeln, varje dag."

Annika Langvad
FEMFALDIG VÄRLDSMÄSTARE I XC MARATON OCH VÄRLDSMÄSTARE I XC 2016

 

”Jag minns när vi cyklade första Paris-Roubaix utan dämpare; mina fingrar var svullna i en vecka. Nu med Future Shock känns det knappt att du kör på kullersten. Du känner verkligen hur kraften du skapar går ner i pedalerna.”

Peter Sagan
FEMFALDIG VÄRLDSMÄSTARE I XC MARATON OCH VÄRLDSMÄSTARE I XC 2016

 

FUTURE SHOCK 3.0
Smidigare, snabbare, säkrare.

Future Shock gjorde debut 2016 och visade genast hur effektiv den var, genom att leda till vinst i Paris-Roubaix både 2018 och 2019. Den sitter mellan styrstammen och styrröret och rör sig i motsatt riktning från stötkraften som slår i hjulet och rör sig uppför gaffelbenen. Den minskar avsevärt stötar och vibrationer i styret, men bibehåller samtidigt fronten styv för precis styrning. Resultatet innebär att krafterna minskas med 53 % jämfört med konkurrenterna i stötar som landsvägscyklister vanligtvis upplever. Det innebär en smidigare och jämnare känsla med mer kontroll, komfort, fart och självförtroende.


På nya Roubaix SL8 debuterar helt nya Future Shock 3.0. För första gången kan Future Shock enkelt ställas in så att alla cyklister oavsett sin cykelposition kan få 20 mm slaglängd, som är smidig och krångelfri. Varför är den här slaglängden så viktig? Jo, för att till skillnad från en traditionell gaffel som rör sig bakåt vid stötar rör sig Future Shock uppåt i axial riktning för att absorbera stötarna. Det blir jämnare och saktar inte ner farten på samma sätt. Ja, smidigare är snabbare helt enkelt.

FUTURE SHOCK 3.0

Kontakta oss vid frågor om Nya Roubaix SL8

Vi jobbar hårt med att kunna erbjuda tillgänligt sortiment så fort som möjligt. Inom snar framtid kommer sortimentet att finnas här.

Specialized Roubaix SL8 kommer finnas i följande modeller: Sworks cykel och ramset, Pro, Expert, Comp, Sport och en basmodel.

Kontakta oss på valfritt sätt vid frågor.

Maila oss HÄR

Ring oss HÄR  eller på 08 554 444 40

 

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan