14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

Epic WC

 

Epic World Cup "mördar hardtail"

Tänk snabbast

 

I över 20 år har Epic skickat fler racers till toppen på prispallen än någon annan heldämpad XC-cykel. När elitcyklister och cykelfantaster runt om i världen tänker på Epic tänker de på ett åtagande till snabbhet och innovation som hela tiden går i arv. Som en del av det arvet och åtagandet är vi så exalterade över att få presentera helt nya Epic World Cup för er. 
 
Epic World Cup är den snabbaste cykeln för XC-racing i världen på jämna till måttligt tekniska banor tack vare sin oöverträffade kombination av effektivitet, kontroll och låg vikt. Christopher Blevins säger det bäst ”Den här mördar hardtails... Den har allt jag vill ha med en hardtail, plus kontrollen och kapaciteten med heldämpat.” Vad som krävdes för att skapa denna fullfartsmaskin var en utvecklingsstrategi med total integrering, att uppfinna en radikal ny dämpare och fyra decenniers vinnarerfarenhet inom terrängcykling

EPIC WC S-WORKS
157 000 kr
KAMPANJ
EPIC WC PRO
från 89 990 kr
(113 000 kr)

Maximal effektivitet tack vare egenutvecklad dämpardesign.

 
En absurt lätt ram på 1 765 gram, oöverträffad vridstyvhet och vevlagerstyvhet, samt radikal dämparteknik levererar klassledande effektivitet. Tack vare totalt unik  justerbarhet av den negativa och positiva fjädringen oberoende av varandra ger den nya WCID-dämparen (World Cup Integrated Design) Epic World Cup den där snärtigheten som en hardtail har, men OCKSÅ terrängslukande kontroll och kapacitet. Plus möjligheten att ställa in den efter specifika banförhållanden och körstilar.  

Pallar mer än du tror. 

Epic World Cups 75 mm slaglängd bak levererar kontroll och kapacitet som om den vore mycket längre. Eftersom den är designad för att köras i eller nära toppläget, får den samma positiva slaglängd som en cykel med 100 mm slaglängd inställd med 25 % sag. För att vidare optimera dämparens prestanda gjorde Specialized Ride Dynamics-teamet så att Epic WC:s fjäderstyvhet är relativt platt genom mittslaget för att hantera majoriteten av stötkrafterna som en cykel med längre slaglängd. På grund av sin stora storlek spelar den anpassade Mega Jounce Bumpern, branschens första i sitt slag, en avgörande roll för att smidigt ta emot och ge mjuka avslut när du bottnar ut i de största islagen. Jämfört med hartdtails eller cyklar med mindre dämpning bibehåller Epic World Cup däckens kontakt med marken en större andel av tiden, vilket direkt innebär mer kontroll. Mer kontroll i sin tur innebär att du kan hålla högre fart.  

Kontakta oss vid frågor om Specialized Epic WC

Den nya Specialized Epic WC kommer i två modeller, Pro och S-Works samt lösa ramar. 

 

Kontakta oss på valfritt sätt vid frågor.

Maila oss HÄR

Ring oss HÄR  eller på 08 554 444 40

 

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan