14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt

REA på Specialized Epic och Epic EVO

Allt du behvöver veta om den helt nya 2021 Specialized Epic & Epic EVO hittar du hos Specialized concept store i Stockholm!

Specialized har haft en hektisk vår där man presenterat nyhet efter nyhet. Man sänker inte tempot utan fortsätter genom att presentera två helt nya varianter av den populära och omtalade crosscountrycykeln Epic.

Den nya Epic och Epic EVO är två XC plattformar med dedikerad dämpardesign och geometri med fokus på maximal hastighet, oavsett om det är en sprint eller ett race på fjället. Oavsett om du är elitcyklist eller motionär är Epic skräddarsydd för att ta dig fram i högsta möjliga hastighet.

 

Det har gått nästan två årtionden sedan Epic tillsammans med sitt Brain dämparsystem förändrade världscupstävlingar och bevisade för alla att fulldämpade XC cyklar inte bara förtjänade sin plats på startlinjen, utan också var snabbast in i mål. Sann till sin tradition fortsätter den senaste Epic att spränga gränser för vad en XC-cykel är kapabel till.

Epic är omdesignad från grunden och är helt enkelt den snabbaste XC-cykel vi någonsin har utvecklat. Ett besatt fokus på varje liten detalj har resulterat i ett helt nytt Brain system som är mer effektivt, mer kapabelt och mer robust än någonsin tidigare. Samtidigt är ramen utvecklad för förbättrad kraftöverföring och med en lägre vikt. Ny geometri som reflekterar dagens aggressiva XCO-banor.

  • Epic Sworks i storlek Large väger in på 9,3kg.
  • Epic har 100mm slaglängd både fram och bak.
  • Baktriangeln är hela 15% styvare än sin föregångare. Mer kraft, samma insats.
  • Fokus på rördesign, kolfiberlayup och konstruktionsmetod vilket har resulterat i en stor viktbesparing på framtriangeln.
  • Ny geometri med 67,5 graders gaffelvinkel, sänkt vevhus med 9mm, kortare kedjestag och en längre reach som tillåter åkaren att köra med kortare styrstam.
  • Plats för två flaskhållare.

Att para Epic's imponerande ramstyvhet med ett lägre vevhus, längre reach, flackare gaffelvinkel och kortade kedjestag förbättrar både grepp för bakhjulet och stabilitet i höga hastigheter. Lägg till 44mm offset och styvhetens förbättringar från den Brain-utrustade SID Ultimate gaffeln så har du ett recept för den kvickaste och stabilaste Epic genom tiderna.

En smartare Brain

Specialized Brain är det enda dämparsystemet på marknaden som kan identifiera skillnaderna mellan kraft från cyklisten och energi från underlaget. Brain har länge satt standarden för trampeffektivitet. Dess Inertia-ventil kan öppnas och stängas snabbare än du kan blinka, och ger dig en styv plattform när du behöver och en följsam dämpning när du behöver det, helt utan några distraktioner av lockout-reglage på styret.

 

Nyutvecklat för den nya Epic sätter återigen Brain ribban för effektivitet och säkerställer att varje watt är effektivt överfört till hastighet, samtidigt som den sväljer ojämnheter för att låta dig behålla hastigheten, nu jämnare än någonsin.

 

Den nya designen resulterar i ett mindre turbulent oljeflöde och mer konsekvent prestanda, varje gång, och samtidigt som den ökar hållbarheten, race efter race.

Epic EVO

Den nya Epicen kommer också i ett EVO utförande!

Epic EVO lever upp till sitt familjenamn. Det är fokus på att cykla snabbt samtidigt som man tar hastigheten till en annan arena. Fokuserad på aggressiv prestation och att ta kontroll ute på stigen, genom skogen och upp för nästa berg på rekordtid.

Där gapet mellan stigcyklar och crosscountry race cyklar fortsätter att växa och många cyklister letar efter ett svar på hur de får deras lätta xc cykel att bli mer kapabel, utan att offra den lätta vikten är Epic Evo rätt svar på frågan.

  • Epic EVO bygger på fördelarna från Epic's nya styva och lätta framtriangel kombinerade med en dedikerad EVO baktriangel med 110mm slaglängd. Allt perfekt kontrollerat med en ny dämparkinematik där den ökade slaglängden baktill har ytterligare anti-squat karaktär som säkerställer att EVO's ökade förmåga att prestera inte kommer till kostnaden av minskad trampeffektivitet.
  • Framtill hittar du 120mm av Rx Tunad slaglängd som är justerad till en aktiv och samtidigt effektiv upplevelse.
  • Epic EVO kommer med ett så kallat flipchip, det är en justeringsmöjlighet som påverkar gaffelvinkel och höjden på vevhuset. Epic EVO levereras i det låga läget då med 66.5 graders gaffelvinkel, men flippar du på chippet vid det nedre dämparfästet så får du en brantare gaffelvinkel på 67 grader och ett 6 mm högre vevhus.
  • Epic EVO kommer inte med Brain dämparsystem. På så sätt har man kunnat fokusera Brain mer till tävling och utveckla EVOn och dess dämpare optimalt för singel tracks där låsningen inte är lika viktig.

Kontakta oss vid frågor om Nya Specialized Epic

Den nya Specialized Epic kommer I fyra modeller Comp, Expert, Pro och S-Works. För Epic EVO finns det fem modeller Base, Comp, Expert, Pro och S-Works. Det finns även S-Works ramset i Epic och Epic Evo utförande.

Vi jobbar hårt med att kunna erbjuda tillgänligt sortiment så fort som möjligt. Inom snar framtid kommer sortimentet att finnas här. Vissa modeller av den nya Epicen finns tillgänliga i vår butik redan NU!

Kontakta oss på valfritt sätt vid frågor.

Maila oss HÄR

Ring oss HÄR  eller på 08 554 444 40

 

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan