14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Cyklar  ›  Cyclocross/Gravel  ›  Diverge  ›  DIVERGE STR EXPERT

DIVERGE STR EXPERT

DIVERGE STR EXPERT
DIVERGE STR EXPERTDIVERGE STR EXPERT

Med Future Shock både fram och bak levererar nya Diverge STR kompromisslös följsamhet. Genom att ”hålla uppe” cyklisten och istället låta cykeln göra jobbet ger Future Shock-tekniken ökad kontroll och effektivitet, men minskad trötthet. Du kommer att köra längre och snabbare över grövre terräng än du trodde var möjligt. Diverge STR gör det här utan vikten, den tröga pedalresponsen eller ineffektiviteten som andra dämparsystem innebär. Diverge STR Expert har vår FACT 11r kolfiberram som bas, med Future Shock-dämpning både fram och bak. Den är byggd med SRAM:s Rival eTap AXS Eagle växelgrupp för snabb och effektiv växling, med en 10-50 kassett för att säkerställa att du har rätt växlar för att tackla alla turer. Cykeln rullar på Roval Terra C-hjulen med 42 mm Tracer Pro-däck. Adventure Gear aluminiumstyre, en S-Works kolfibersadelstolpe och en Power Expert-sadel avslutar bygget och gör Diverge STR till den mest kapabla Diverge någonsin.

  • Med dämpad slaglängd – 20 mm fram / 30 mm bak – absorberar Future Shock-tekniken islagskrafterna och ger cyklisten mer kontroll och kapacitet, i en fortsatt styv ram som är både effektiv och responsiv. För snackar vi kraftöverföring, så är det en styv ram som gäller. Kraft ner i pedalerna får den här cykeln att reagera snabbt som en skrämd katt. Du blir effektiv, du sitter bekvämt och du har kontroll hela tiden. Din cykel är lätt, smidig och responsiv.
  • Nya Diverge har inte bara fantastiska linjer, den har perfekta kurvor också. Future Shock bakdämpare sätter in 30 mm fjädring på helt rätt ställe för att jämna ut en stökig väg. Den hydrauliska dämpningen kontrollerar slaglängden för att förhindra att cykeln hoppar och skuttar på skrovligt underlag eller att du skjuts ur sadeln som med katapult vid större islag. Och allt detta utan att kompromissa med varken passform eller pedaleffektivitet.
  • Future Shock föddes ur årtionden av innovation, samt vår filosofi ”Smoother is faster” och skapades för att utveckla cyklar till att vinna på kullersten, men har verkligen kommit till sin rätt på grus. 20 millimeter justerbar och dämpad slaglängd framtill gör att du håller full koll och fokus på målet, samtidigt som dina händer, armar och axlar får skydd från stötar och vibrationer.
  • Med en mer kapabel cykel kommer mer självförtroende och mer självförtroende innebär fler och roligare cykelturer, och allt detta börjar vid kontaktytan mot marken. Och inget låser upp kapacitet som däckutrymme, och vi känner oss generösa. 47 mm på ett 700c-hjul och 2,1” på 650b-hjul. Diverge STR är den mest kapabla gravelcykeln vi någonsin gjort, så den är lätt också roligast. Så är det.

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-96223-3049
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:-
Storlek:-
Årsmodell:2023
Ram:Diverge FACT 11r carbon frameset with front and rear FutureShock suspension, SWAT™ Door integration, threaded BB,internal routing, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Bakdämpare:Future Shock suspension,
Framgaffel:Future Shock 2.0 w/ Damper, Smooth Boot, FACT carbon,12x100 mm thru-axle, flat-mount
Bakväxel:SRAM GX Eagle AXS, w/ battery cover
Växelreglage:SRAM Rival eTap AXS
Bromsar:SRAM Rival eTAP AXS, hydraulic disc
Kassett:SRAM NX Eagle PG-1230, 12-speed, 11-50t
Kedja:SRAM GX Eagle, 12-speed
Hjul:Roval Terra C, 25mm inner width carbon rim, 32mm depth
Däck:Tracer Pro 2BR, 700x42
Sadel:Body Geometry Power Expert, titanium rails
Sadelstolpe:S-works Carbon Seat Post, 20mm Offset
Styre:Specialized Adventure Gear Hover, 103mm drop x 70mm reach x12º flare
Styrstam:Future Stem, Comp
Vevlager:SRAM DUB BSA 68
Vevparti:SRAM Rival eTAP AXS, hydraulic disc, 40T

Passar till:

Finns i flera varianter RIB CAGE II RD/MTN
från 125 kr
KAMPANJ
S/F FRAME BAG BLK
från 499 kr
(1 000 kr)
Finns i flera varianter
KAMPANJ
S/F HANDLEBAR BAG
599 kr
(1 300 kr)
KAMPANJ
S/F HANDLEBAR POCKET ONE SIZE
499 kr
(750 kr)

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan