14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Cyklar  ›  Cyclocross/Gravel  ›  Diverge  ›  DIVERGE COMP CARBON

DIVERGE COMP CARBON

-20%
DIVERGE COMP CARBON
DIVERGE COMP CARBON

Oavsett om ditt mål är att fly ut på grusvägarna långt från bilar och folk eller att slå på stora trumman och lägga dig längst fram i ditt lokala gravelrace, så gör ingen cykel det bättre än den nya Diverge. Den är helt enkelt snabbast, mest kapabel - och antagligen den roligaste cykel - vi någonsin har utvecklat. Diverge levererar kvickhet och livlighet, men är samtidigt stabil och ger dig självförtroende när vägen blir till stig. Från Future Shock 2.0 och helt ny gravelgeometri till förvaring i ramen, samt klassledande däckutrymme representerar Diverge allt vi har lärt oss under mer än 40 år av cykling på vägar, grus och stigar. Diverge skriver ett helt nytt kapitel i gravelkategorin, så att du kan följa dina drömmars äventyr. Den är ditt ultimata flyktfordon.

The Diverge Comp Carbons har samma FACT 9r kolfiberram och Future Shock 2,0 som Pro-modellen, men specad med SRAM:s mekaniska Rival 1 1x11-växlar för gravel. DT Swiss G540 aluminiumhjul rullar effektivt samtidigt som Pathfinder Pro 42 millimeters däck levererar både på asfalt, grus och hårdpackade stigar. För att ge Diverge Comp en mer balanserad känsla gav vi den Rovals Terra sadelstolpe.

  • Med FACT 9r kolfiberramen är Diverge Expert otroligt kapabel och samtidigt lätt som en tävlingscykel. Tryck på för att ta dina lokala KOM's eller trampa nästan meditativt ut på äventyr - längre än någonsin tidigare. Diverge är så lätt, livlig och självsäker att den tar dig snabbare och roligare fram.
  • Hastighet, kontroll och självförtroende - Future Shock 2.0 är den optimala teknologin för gravelcyklisten. Med 20mm av axial följsamhet och hydraulisk dämpning håller Future Shock 2.0 i dig, men håller inte tillbaka cykeln. Det ger dig självsäkerhet och i kontroll för att kunna susa ner och hålla fingrarna borta från bromsarna, även över jord och tjocka grusvägar samtidigt som den håller dina händer, armar och nacke fräscha under långa dagar. Eftersom Future Shock 2.0 är justerbar är du alltid redo. Använd den över stökigt underlag och lås dämparen på ett ögonblick när du rullar över på asfalt.
  • Vi kastade bort tankar om hur en gravel geometri ”ska” vara. Nya Diverge har den mest progressiva geometri vi någonsin har utvecklat för en cykel med bockstyre, vilket ger cyklister en ram som är kapabel och stabil på grus, men som fortfarande är otroligt responsiv och kvick på asfalt. Vi ökade ramens reach, introducerade en flackare gaffelvinkel och längre offset på framgaffeln. Allt detta skapar oändligt med självförtroende och en planterad känsla över grus. Och de kortare styrstammarna skapar en kortare cockpit och en livligare känsla i styrningen. Vi behöll cykelns vevhus lågt för att öka stabilitet, men tillräckligt högt för dig som vill köra 650b hjul.
  • Vi har gett Diverge en mängd fästen för packning och vattenflaskor inklusive fästen på gaffeln och överröret, så att du alltid får med dig vad du behöver oavsett hur långt du planerar att köra, eller hur länge du planerar att vara ute.
  • Inget låser upp en cykels potential så mycket som däckutrymme, så vi gav den nya Diverge hela 47 mm av däckutrymme för 700c däck och kör du 650b så får du plats med hela 2,1". Tack vare att drivsidans kedjestag är konstruerat ur en solid balk av kolfiber så har vi lyckats åstadkomma detta utrymme utan att använda utsatta 'droppade' kedjestag eller öka kedjestagens längd.
  • Ju mer kapabel din cykel är, desto fetare cykling. Så Diverge har fått låna SWAT-förvaring i ramen från legendaren Stumpjumper. SWAT-luckan öppnar upp ett förvaringsutrymme i underröret där du kan förvara verktyg, punkteringkit, snacks eller t o m vår SWAT-jacka. Det ger en lägre tyngdpunkt och gör att du slipper packa på din kropp. Inga fler fullpackade fickor. SWAT har din rygg.

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-95422-5152
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:Satin Olive/Oak/Chrome/Wild
Storlek:52
Årsmodell:2022
Ram:Specialized Diverge FACT 9r carbon, SWAT™ Door integration, Future Shock suspension, threaded BB, internal routing, 12x142mm thru-axle, flat-mount disc
Framgaffel:Future Shock 2.0 w/ Damper, Smooth Boot, FACT carbon, 12x100 mm thru-axle, flat-mount
Styrlager:Roval Terra Carbon Seat Post, 20mm Offset
Bakväxel:SRAM Rival 1, long cage
Växelreglage:SRAM Rival 1, hydraulic
Bromsar:SRAM Rival, hydraulic disc, 160mm CenterLine rotor
Kassett:SunRace, 11-speed, 11-42t
Kedja:KMC X11 Extra Lightweight, 11-speed
Hjul:DT Swiss G540 rim, 24mm internal width, tubeless ready, 24h, Specialized full sealed bearing thru axle hub, centerlock disc, DT Swiss Champion 14G stainless steel spokes, DT Swiss brass nipples
Sadel:Pathfinder Pro 2BR, Tan sidewall, 700x42
Styre:Body Geometry Power Sport, steel rails
Styrstam:Specialized Adventure Gear Hover, 103mm drop x 70mm reach x 12º flare
Pedaler:Pathfinder Pro 2BR, Tan sidewall, 700x42
Vevparti:Future Stem, Comp
Batteri:Sram GXP
Motor:SRAM Rival 1 40T

Passar till:

Finns i flera varianter RIB CAGE II RD/MTN
230 kr
KAMPANJ
S/F FRAME BAG BLK
från 499 kr
(1 000 kr)
Finns i flera varianter
KAMPANJ
S/F HANDLEBAR BAG
599 kr
(1 300 kr)

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan