14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Komponenter  ›  Hjul  ›  Landsväg  ›  RAPIDE CL II REAR

RAPIDE CL II REAR

-11%
RAPIDE CL II REAR
RAPIDE CL II REAR

Helt nya Rapide CL II levererar samma effektivitet, fantastisk hantering och stabilitet i alla förhållanden som Rapide CLX II, till fler cyklister. Rapide CL II är byggda med exakt samma fälg som världsvinnande Rapide CLX II för att stärka prestandan med ”slanglöst på rätt sätt”-teknik. Aldrig tidigare har sådan prestationshöjare varit så lätt att få tag i som gör dig svår att få tag i på landsvägen.Djupa framfälgar påverkas negativt av sidvind. Det påverkar i sin tur hanteringen negativt, vilket sänker cyklistens fart. Genom att använda den första modelleringsalgoritmen som utformats kring cyklisters verkliga reaktionstider och validerats genom tester på vägarna utvecklade vi en främre fälg som både minskar motståndet OCH ökar stabiliteten med 25 % vid plötsliga kastvindar jämfört med våra tidigare 50 mm fälgar.

Bakhjulet är det sista som träffar vinden, så vi utvecklade en fälgform för att minimera luftmotståndet baktill på cykeln. Med 60 mm djup och med en yttre bredd på 30 mm ger Rapide CL II bakfälgen minskad turbulens och ger den största aerodynamiska fördelen. Eftersom bakhjulet inte påverkar styrning lika mycket som framhjulet påverkar inte djupet hanteringen negativt. Tillsammans representerar de det snabbaste paketet för tävlingsförhållanden i världen.

Rapide CL II är handbyggda i varje steg, från första layupen till de sista slutgiltiga detaljerna. De är byggda på DT Swiss 350-nav med 36t Star Ractch och Competition Race raka dragekrar. Du får två hjul utformade som ett komplett system som bara väger 1590 gram per set och levererar otrolig tillförlitlighet, hållbarhet och prestanda.

Det minskade rullmotståndet med slanglös uppsättning är obestridlig, liksom fördelarna med förbättrad hantering och ett otroligt punkteringsskydd. Utvecklingen av Rapide CL II inefattade det mest rigorösa och omfattande ingenjörs- och testprogrammet som vi någonsin har genomfört och det resulterade i ett hjulset som nästan är nästan dubbelt så tåligt som nuvarande branschstandard, samtidigt som vi lyckades uppnå lägsta möjliga vikt. Rapide CL II har fälgar med klack (som klarar tryck under cykling upp till 110 psi, om det är din grej) för att däcket ska sitta säkert och att det ska vara enklare att byta än någonsin tidigare.

Hjulen säljs separat (fram eller bak).

 • Rim Type: Carbon, tubeless-first clincher
 • Spoke Count: Front/Rear: 21/24
 • Fälg: Rapide CLX Carbon Clincher, 700c, skivbroms, slanglöst
 • Spoke Type: DT Swiss, Butted J-Bend
 • Nipple Type: DT Swiss Pro Lock hexagonal
 • Nav: DT Swiss 350 Straighpull Center Lock, Star Ratchet 36t internals (10 degs), 100 x 12 mm & 142 x 12 mm, Shim. RD. 11SP HG frihjulsnav.
 • Front Hub: DT Swiss 350, Center Lock, Sealed Cartridge bearings
 • Typ av lager: DT Swiss Sealed Steel Cartridge Bearings.
 • Rear Hub: DT Swiss 350, Centerlock, Sealed Cartridge bearings, DT Swiss internals, HG Freehub, 142x12mm thru-axle compatible
 • No-Fault crash replacement policy. Lifetime warranty.
 • Ventil: DT Swiss Hex Prolock Al 2.0x14mm.
 • Handbuilt
 • Weight Front/Rear: 690g/844g (Avg w/o tape or valves)
 • Vikt: Hjulset 1 590 g, Fram 725 g, Bak 865 g (inklusive 15 g, fälgtejp och ventil).
 • Extra: Roval fälgtejp, eker- & nippelreservkit, Systemets viktgräns: 275 lbs / 125 kg.

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-30021-5102
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:Satin Carbon/Satin Black
Storlek:700c Rear

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan