14 dagars öppet köp Fri frakt över 500 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Tillbehör  ›  Nutrition  ›  U Gel Citron

U Gel Citron

U Gel Citron
U Gel Citron

U Gel 1:0,8 är en liquid gel på 33ml med en kolhydratkomposition mellan glukos (maltodextrin) och fruktos på 1:0,8. Varje gel ger 20g kolhydrater + elektrolyter. Smakerna med ett +-tecken betyder att de innehåller koffein. Denna regel gäller över hela vårt sortiment och för denna produkt är det Colagelen som har 21mg koffein i sig.

 
Gelen är lättflytande, du behöver således inte dricka vatten i samband med intag. Gelen innehåller samtliga 4 stora elektrolyter som du förlorar via svett (Natrium, Kalium, Kalcium och Magnesium) i en väl avvägd mängd.

Förpackad i en långsmal förpackning på 160x45mm som är storleksanpassad för att passa bra i såväl cykelfickor som löpartights. Den är precis så fylld att den går att vika på längden en gång också om du vill ha den kortare.

 

Utvecklad av Biomedicinare i Sverige. Tillverkad enligt HACCP / GMP

Samtliga ingredienser är godkända hos EFSA (European Food Safety Authority).

100% vegansk.

Ska jag ta koffeingel i början eller slutet av träning/tävling? Gel med koffein bör tas kontinuerligt genom hela aktiviteten. Vi rekommenderar 1-2 koffeingel per timme vilket ger en underhållsdos på koffeinet som motsvarar en halv kopp kaffe i timmen, vilket gör att du upprätthåller koffeinnivån i kroppen om du laddat upp med koffein via t.ex U Intend innan start. En koffeingel sent in i passet/tävlingen kan även det ha en extra uppiggande effekt i slutet av ett långt lopp.

Hur många kan jag ta i timmen? Du kan ta upp mot 5 U Gel i timmen, men det fungerar nästan bara vid cykel. Vid löp och skidåkning är rekommendationen 3-4 U Gel i timmen om det är din enda energikälla.

Hur snabbt ger U Gel energi? En psykologisk/neurologisk uppiggande effekt sker direkt i munhålan, därefter tar det 5-10min för energin att passera magen och nå tunntarmen där upptaget av kolhydrater för vidare transport ut i blodbanan och musklerna påbörjas och vi kan börja känna av effekten.

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:UM-26131
Varumärke:UMARA
Storlek:33ml

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan