14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Cyklar  ›  Landsvägscyklar  ›  Tarmac  ›  TARMAC SL8 S-WORKS ETAP

TARMAC SL8 S-WORKS ETAP

TARMAC SL8 S-WORKS ETAP
TARMAC SL8 S-WORKS ETAPTARMAC SL8 S-WORKS ETAP

Inget är snabbare än Tarmac SL8, tack vare en kombination av aerodynamik, låg vikt och kvalitet på körupplevelse som man tidigare trott var omöjlig. Efter åtta generationer och 20 års utvecklande är den mer än den snabbaste Tarmac-modellen någonsin – det är världens snabbaste racercykel. Endast aerodynamik eller låg vikt vinner inga lopp – hastighet är det som räknas. Att leverera en svinsnabb cykel kräver en kompromisslös kombination av aerodynamik, låg vikt, styvhet och följsamhet allt i ett. Genom komplex simulering med realtidsdata vet vårt Ride Science-team att Tarmac SL8 är den snabbaste racercykeln på de stora banorna– 16,6 sekunder snabbare över 40 km, 128 sekunder snabbare över Milan San Remo, 20 sekunder över legendariska Tourmalet-klättringen.

Nu möter världens snabbaste landsvägscykeln den nya SRAM RED AXS växelgruppen med wattmätare – den lättaste elektroniska växelgruppen någonsin. Den rullar även på slanglöskompatibla Roval Rapide CLX-hjul. Varje S-Works Tarmac SL8-modell skickas med Roval Rapide cockpit för att spara vikt och för att vara ledande snabb.

  • AERO I ALLT: Vi gör det aero där det räknas, inte bara där det ser bra ut. I och med det har vi skapat vår mest aerodynamiska landsvägscykel någonsin. Ja, den är mer aero än Venge. Ren luft optimeras för maximal fördel med Tarmacs nya noskon. Vi kallar den ”Speed Sniffer”. Genom att flytta bak styrröret kunde den luftbrytande delen på huvudröret göras skarpare
  • MINIMAL VIKT, MAXIMAL FART: Vi tog lärdomarna från Aethos för att kunna bygga Tarmac SL8 enligt UCI-minimum med full aero-setup. Teamet levererade och levererade stort. En ram som vägde 685 gram, 15 % lättare än Tarmac SL7 och lättare än något annat på världstouren*. Med låg vikt som prioritet i underröret, sadelröret och bakdelen applicerade vi lärdomarna från Aethos. Ramens form bär belastning så effektivt att extra kolfiberlager för styvhet blir onödiga. *Om man inte räknar den gången Kasper Asgren tävlade med vår 585 grams Aethos-ram en etapp.
  • FRUKTANSVÄRT SNABB, FANTASTISKT BEKVÄM: Med stora förbättringar i styvhet-till-vikt-förhållandet (33 % jämfört med SL7), tar Tarmac SL8 legendarisk styrning, aggressiv respons och VM-beprövad geometri till en ny nivå. Den här cykeln är styvare i pedalerna, mer precis i styret och kombinerar det med en följsamhet i sadeln som lägger ribban högre än någonsin för racercykelkomfort. Vår approach Rider-First Engineered ger alla cyklister oavsett storlek samma oöverträffade körupplevelse och hantering. Tarmac SL8 är 6 % mer följsam i sadeln, svävar över asfalten och dyker in i kurvorna med en smidig och balanserad känsla som är unik i racercykelvärlden. Tarmacs beprövade geometri och 32 mm däckfrigång är identiska med SL7:ans och ser till att du enkelt kan köra på däck med större volym om du vill och behöver.
  • BEYOND GENDER: Skillnaderna kan vara större mellan två manliga cyklister än mellan en manlig och en kvinnlig. Endast kön ger inte tillräckligt med data för att specificera, vilket betyder att det är onödigt att göra speciella herr- eller damramar. Alla cyklister kan få uppleva fördelarna med Tarmac SL8. Oavsett kön. Därför tänker vi Beyond Gender.
  • S-Works Tarmac SL8 är specad med endast de bästa komponenterna. SRAM Red eTAP AXS-växelgruppen med kraftmätare och Roval Rapide CLX II-hjul som kan köras slanglöst är perfekta komplement till världens snabbaste ram. Varje S-Works Tarmac SL8-modell skickas med Roval Rapide cockpit för att spara vikt och för att vara ledande snabb.

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-90625-0044
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:-
Storlek:-
Årsmodell:2025

Passar till:

Finns i flera varianter RIB CAGE II RD/MTN
230 kr
Finns i flera varianter S-WORKS PREVAIL 3
3 600 kr

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan