14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Cyklar  ›  Mountainbikes  ›  XC Race  ›  CHISEL FS COMP SHIMANO

CHISEL FS COMP SHIMANO

CHISEL FS COMP SHIMANO
CHISEL FS COMP SHIMANOCHISEL FS COMP SHIMANOCHISEL FS COMP SHIMANOCHISEL FS COMP SHIMANOCHISEL FS COMP SHIMANOCHISEL FS COMP SHIMANO

Världens lättaste, snabbaste heldämpade cykel i aluminium 18,4 % lättare än närmsta konkurrent och med avancerad kinematik och geometri från Epic 8 levererar nya Chisel prestanda som känns – och det oavsett om du pushar på tävlingsbanorna eller på lederna hemma.

SPEED METAL: Det här är inte heavy metal, det är snabbare och lättare än så. Tack vare D’Aluisio Smartweld är Chisel den skrytsamt lättaste aluminium XC-ramen i sin klass. Varje ramrör har skapats med varierande tjocklekar och former som levererar styvhet där det behövs för effektivitet och utjämnande följsamhet där man vill ha det, för både komfort och kontroll.

OÖVERTRÄFFAD KAPACITET: Med 110 mm Ride Dynamics-justerade fjädring härstammar Chisels höga prestanda direkt från den världscupvinnande racemaskinen Epic 8. DNA:t från avancerad dämparkinematik, fjädring finjusterad av Ride Dynamics-teamet och progressiv geometri som finslipats på världscupsbanor med Epic 8 hittar du Chisel och dessa egenskaper gör den mer än kapabel till att hantera varierad terräng med självförtroende och fart.

OTROLIG EFFEKTIVITET: Chisel är den mest trampeffektiva cykeln i sin klass tack vare den geometri och kinematik som vi tidigare använt på Epic 8. De branta sadelrören placerar cyklisten i en optimal position för att trampa. Finslipad anti-squat minskar pedal-bob. Lägg ihop det och upplev hur Chisel kanaliserar varenda watt du trycker ner i pedalerna till maximalt framåtmomentum.

SMIDIGARE ÄR SNABBARE: Vi konstruerade baktriangeln med flex för klassledande dämparprestanda, samt eliminerade extra vikt och det underhåll som krävs med pivots i en traditionell design. Det är vanligare på kolfibercyklar, men omfattande tester i fält och i labb bevisar att Chisel åstadkommer det omöjliga, nämligen effektivitet, kontroll och lågvikt med flexig design, i avancerad aluminium.

HYDROFORMAD ALUMINIUM: Chisel sparar in på material och vikt genom att vi hydroformade sadelröret, pivot, main pivot och vevhus integrerade i ett och samma stycke. På en mer traditionell cykel är sadelröret oftast bara ett rör som svetsas samman med vevhus och pivots.

  • Ram - Hydroformade rör och specifikt utformade svetsfogar med D’Aluisio Smartweld-teknik, justerbar geometri med flip-chip och 110 mm slaglängd
  • Gaffel: RockShox SID 120 mm, med Rush Damper
  • Ride Dynamics-inställd Rockshox Deluxe Select+ bakdämpare
  • TranzX-dropperstolpe
  • Shimano SLX 12-delad drivlina

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-93825-5101
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:DARK MOSS GREEN/LIQUID METAL
Storlek:-
Årsmodell:2025

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan