14 dagars öppet köp Fri frakt över 1000 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Cyklar  ›  Mountainbikes  ›  XC Race  ›  EPIC WC PRO

EPIC WC PRO

EPIC WC PRO
EPIC WC PRO

TÄNK SNABBAST: Epic World Cup är den snabbaste cykeln för XC-racing i världen på jämna till måttligt tekniska banor tack vare sin oöverträffade kombination av effektivitet, kontroll och låg vikt. Christopher Blevins säger det bäst ”Den här mördar hardtails... Den har allt jag vill ha med en hardtail, plus kontrollen och kapaciteten med heldämpat.” Allt som krävdes för att skapa denna fullfartsmaskin var en utvecklingsstrategi med total integrering, att uppfinna en radikal ny dämpare och fyra decenniers vinnarerfarenhet inom terrängcykling.

RAMENS BETYDELSE: För att leverera maximal hastighet genom brutal kraftöverföring och precision i hanteringen både satte och uppnådde vårt ingenjörsteam nya standarder för vridstyvhet och BB-styvhet. För det krävdes en integrerad utvecklingsstrategi som sammanfogade en strukturellt överlägsen dubbeldiamantform med dämparen gömd av överröret och toppad med den mest sofistikerade kompositlayup i Specializeds historia.

GALET SNABB: Specializeds Ride Dynamics-team utformade och uppfann en revolutionerande dämparteknik för Epic World Cup som ger cyklisten effektiviteten och den snabba responsen hos en hardtail PLUS kontrollen, kapaciteten och momentumbärandet man får med heldämpat - allt med en enkla inställningar. SID Deluxe WCID-dämparen som är samutvecklad med RockShox använder sig av en unik lösning där positiva och negativa dämpningen går att justera individuellt för att leverera snärtigheten som en hardtail, kombinerat med terrängslukande mjukhet och möjligheten att anpassa inställningarna efter specifika banor eller cyklistens önskemål och körstil. Använd den fastaste inställningen för att få hardtail-kännslan, eller öppna den för en mjukare känsla över tuff terräng. Du är dock inte begränsad till endast ”öppen eller stängd”, utan den är skapad så att du kan ställa in mer precist på ett spektrum från fast till mjukt.

MER ÄN DU TROR: Epic World Cups 75 mm slaglängd bak levererar kontroll och kapacitet som om den vore mycket längre. Eftersom den är designad för att köras i eller nära toppläget, får den samma positiva slaglängd som en cykel med 100 mm slaglängd inställd med 25 % sag. För att vidare optimera dämparens prestanda gjorde Specialized Ride Dynamics-teamet så att Epic WC:s fjäderstyvhet är relativt platt genom mittslaget för att hantera majoriteten av stötkrafterna som en cykel med längre slaglängd. På grund av sin stora storlek är den anpassade Mega Jounce Bumpern branschens första i sitt slag och spelar en avgörande roll för att smidigt hantera botten ut på de största effekterna.

VAD HÄNDE MED BRAIN? Jo, även om den nya och banbrytande SID Deluxe WCID-dämparen ger den unika kombon av support och följsamhet baktill, finns BRAIN fortfarande och i hög grad kvar i framgaffeln. Positionskänslig teknologi gör det möjligt för cyklisten att sjunka ner i gaffeln 15 mm för en balanserad åktur, vilket ger smidig dämpning av små stötar och en stadig trampplattform utan behov av spakar att pilla med.

TUNGA TIDER ÄR FÖRBI: Med en ram som väger endast 1 915 gram (lackad med dämpare och all hårdvara) står Epic World Cup ut som lättast av alla i tävlingen. Det här betyder snabbare acceleration, effektivare klättring och smidigare hantering. Allt detta tillsammans leder till högre fart. Vi fick till fjäderlätt vikt och otrolig styvhet med Epic WC genom att applicera det vi lärde oss i utvecklandet av Aethos, den lättaste landsvägsramen i produktion någonsin, särskilt den avancerade kompositlayupen och rörformerna.

DIN STÖRSTA FLEX ÄR INGEN FLEX: Epic World Cup kör Roval Control SL-komponenter rakt igenom: 1 240 grams hjulset, 180 grams sadelstolpe och 250 grams integrerad cockpit (70 mm x 780 mm). Var och en av dem med skrytsam styvhet, låg vikt och kontroll utan dess like på världscupen idag.

  • Ramen på helt nya Epic World Cup har dämparteknik utvecklad av Ride Dynamics-teamet och 75 mm optimerad bakdämpning. Tack vare dämpartekniken levererar Epic World Cup oöverträffad trampeffektivitet och är redo för den tuffaste terrängen du bjuder den på, och inga lockout-spakar krävs.
  • SRAM XO Transmission bygger på den växelprestanda och robusthet toppcyklisterna behöver, vilket gör den till en perfekt match för de brutala kraven från crosscountry-tävling.
  • En helt ny SID SL BRAIN-framgaffel ger 110 mm guppkäkande prestanda medan den läser av input från marken för att ge cyklisten ultimat effektivitet.
  • Direkt från världscupen hittar du våra handbyggda Roval Control kolfiberhjul med moderna 29 mm internt breda fälgar som maximerar styrka, känsla och pålitlighet samtidigt som de håller nere vikten till ett minimum.

Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-93123-1002
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:Gloss Deep Lake Metallic / Chrome
Storlek:-
Årsmodell:2024

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan