14 dagars öppet köp Fri frakt över 500 kr Cyklar levereras körklara 2 Års fri justering
Tel: 08 554 444 40 Öppettider Mån-Fre 10-18 Lör 10-15 Sön Stängt
Hem  ›  Cyklar  ›  Mountainbikes  ›  XC Race  ›  EPIC S-WORKS 2023

EPIC S-WORKS 2023

EPIC S-WORKS 2023
EPIC S-WORKS 2023

Tjena, ja du där som är ute med vågen i högsta hugg i sökandet efter vilket av sex identiska däck på hyllan som är lättast. Visst, vissa kanske kallar dig besatt, men oroa dig inte, här har du S-Works Epic som talar ditt språk. Oändliga timmar med designarbete, oändligt antal teståk, terabyte efter terabyte med telemetrisk data – allt för att säkerställa att inte ett en enda bråkdel av hastighet lämnades i labbet.

Att blanda effektiviteten från en hardtail med en kapabel heldämpad cykel ger direkt resultat. S-Works Epic har alltid definierats av kompromisslöst engagemang för fart. Ja, det och över 100 världscupsvinster och pallplatser också.

Sann till sin tradition fortsätter vår senaste Epic med den mest effektiva BRAIN-dämpningen någonsin för att få ut varje millisekund av hastighet.

 

Nydesignad i nära samspel med ramutvecklingen, är nya BRAIN effektivare än någonsin, tar sig an en ny raceanpassad justering och ger dig en trampplattform så effektiv som du tidigare bara drömt om, samtidigt som den klarar dina stökigaste stigar med glans.

En vinnande ram

Ny design, med fullt fokus på effektiv kraftöverföring och självsäker hantering – S-Works Epics ram har en 15 procent styvare baktriangel för att till fullo utnyttja BRAIN:s nya raceanpassade trampplattform. Minskad vikt tack vare en omstrukturerad kolfiberlayup och användning av vårt finaste FACT 12m kolfiber, plus grädden på moset i form av en dämparlänk helt i kolfiber; tillsammans gör de att S-Works Epic nu sparat hela 100 gram jämfört mot tidigare S-Works-ramen. Ingen lätt uppgift, ska du veta.

Perfekt anpassad till ramens bakre Brain-dämpare för den bäst balanserade dämpningen hittills på en Epic drar S-Works positionskänsliga BRAIN-gaffel fördelar från RockShox:s smidiga och styva SID Ultimate SL-chassi för att få till en ny nivå av styvhet i styrningen, samtidigt som vikten hålls så lång som möjligt.

SRAM:s flaggskepp XX1 Eagle AXS växelgrupp levererar när endast det bästa är nog och växlar med elektrisk auktoritet, medan vi gav i uppdrag åt Roval att skapa en helt ny Control SL-fälg som kunde gå ihop med Epics nyfunna fart och hantering.

  • Om hastigheten vore en person skulle den presentera sig som en S-Works Epic-ram. Med 100 millimeter briljant effektivitet i Brain-kontrollerad slaglängd ökar S-Works Epic FACT 12m kolfiberram baktriangels styvhet för optimal kraftöverföring. Dedikerad kolfiberlayup och kolfiber shocklink gör ramen till den lättaste heldämpade vi någonsin gjort, samtidigt som den levererar den mest kapabla hanteringen du någonsin upplevt på en Epic hittills. Säg hej till höga hastigheter.
  • Parar du 100 millimeter effektiv slaglängd med RockShox:s SID SL Ultimate chassi och RockSHox SID SL Ultimate BRAIN-gaffel är dämparperfektion uppnådd för XC-racing.
  • SRAM XX1 Eagle AXS är inte bara den lättaste elektriska mtb-växelgruppen på marknaden, den är också designad för att klara att vinna världscuper, gång på gång, samtidigt som varje växling på varje tävling sitter perfekt, så att du aldrig hamnar längre bak än först.
  • De nya Roval Control SL hjulen är specifikt utvecklade för att matcha den allt mer krävande cykling som Epic är designad för. Med en fälg på 29mm intern bredd och som inte bara ökar styrkan och reducerar vikt, men minskar också risken för genomslagspunkteringar med 22 procent.
FRAMESET

Seat Binder

Specialized Alloy 34.9, Titanium BoltFrame

S-Works FACT 12m Carbon, Progressive XC Race Geometry, Rider-First Engineered™, threaded BB, 12x148mm rear spacing, internal cable routing, 100mm of travelSUSPENSION

Rear Shock

RockShox-Specialized BRAIN, Rx XC Tune, 5 Position Platform Adjust, Rebound Adjust, Integraded Extension, 265x52.5mmFork

RockShox SID SL ULTIMATE BRAIN, Top-Adjust Brain damper, Debon Air, 15x110mm, 44mm offset, 100mm TravelCOCKPIT

Saddle

Body Geometry S-Works Power, carbon fiber rails, carbon fiber baseTape

Specialized Trail GripsStem

S-Works SL, alloy, titanium bolts, 6-degree riseHandlebars

S-Works Carbon XC Mini Rise, 6-degree upsweep, 8-degree backsweep, 10mm rise, 760mm, 31.8mmSeatPost

RockShox Reverb AXS, 30.9mm, S/M: 125, L-XL:150,BRAKES

Front Brake

SRAM Level Ultimate, 2-piston caliper, hydraulic discRear Brake

SRAM Level Ultimate, 2-piston caliper, hydraulic discDRIVETRAIN

Cassette

Sram XG-1299, 12-Speed, 10-52tRear Derailleur

SRAM XX1 Eagle AXSChain

SRAM XX1 EagleShift Levers

SRAM Eagle AXS Rocker PaddleBottom Bracket

SRAM DUB, BSA 73mm, ThreadedCrankset

Quarq XX1 Powermeter, DUB, 170/175mm, 34tChainrings

Steel, 30TWHEELS

Inner Tubes

Specialized Turbo TubeFront Tire

Specialized S-Works Fast Trak, S-Works Casing, T5/T7 Compound, 29x2.35Rear Tire

Specialized Renegade, Control Casing, T5 Compound, 29x2.35Spokes

DT Swiss Aerolite T-headFront Hub

Roval Control SL, DT Swiss Internals, Ceramic Bearings, 6-bolt, 15mm thru-axle, 110mm spacing, Torque caps, 24h straight pull t-headRear Hub

Roval Control SL, DT Swiss 180 Internals, DT Swiss Ratchet EXP, Ceramic bearings, 12mm thru-axle, 148mm spacing, 24h straight-pullRims

Roval Control SL, Carbon offset design, 29mm internal width, 4mm hook width, Tubeless ready, 24hFront Wheel

WH-Control SL 29 6B 148 XX1 OS;FSRear Wheel

WH-Control SL 29 6B 148 XX1 OS;FSACCESSORIES

SWAT

SWAT EMT Cage-Mount ToolPedals

PEDAL, TEST RIDE PEDALS PROVIDED BY SPECIALIZED


Tekniska specifikationer

Artikelnummer:SP-90323-0002
Varumärke:SPECIALIZED
Färg:GLOSS PURPLE TINT FADES OVER CARBON / CHROME
Storlek:-
Årsmodell:2023

Testkör innan köp

Hos oss har du alltid möjlighet att testa olika modeller innan du bestämmer dig

Körklar cykel

Cykeln du köper hos oss är körklar och korrekt inställd efter dina mått.

Räntefri avbetalning

Med SVEA kan du välja att dela upp din betalning i upp till 12 månader.

2 års fri justering

På så vis får du mindre krångel och en cykel som håller längre.

© 2018 SPECIALIZED CONCEPT STORE STHLM
Klarna

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan